Esittely

Aloitin elämäntaipaleeni Rovaniemellä marraskuussa 1941 pommitusten keskellä. Sodan jälkeen muutin vanhempieni ja pikkuveljen kanssa Kajaaniin, missä vietin nuoruuteni. Helsingissä olen asunut lyhyttä teekkarikylävaihetta lukuun ottamatta siitä lähtien, kun vuonna 1959 aloitin arkkitehtiopintoni.

Arkkitehtitoimistoni Juhani Katainen ky on nyt toiminut yli 45 vuotta. Toimiston tuotantoa ovat monet yliopisto-, koulu- ja hallintorakennukset mutta myös omakotitalot ja vapaa-ajan asunnot. Toimistonpidon ohella toimin rakennussuunnittelun professorina Tampereen teknillisen yliopiston Arkkitehtuurin osastolla 1988-2005, osan ajasta osastonjohtajana.

Olen toiminut aktiivisesti Suomen Arkkitehtiliitossa, muun muassa liiton puheenjohtajana vuosina 1996-98. Euroopan Arkkitehtiliittojen yhteistyöelimessä Architects Council of Europe (ACE) toimin puheenjohtajana vuosina 2002 ja 2008-2009.

Ansioluetteloni

Piirtäminen ja maalaaminen on kuulunut elämääni aina ja elämän varrelta on tallentunut kuviin maisemia Töölön kodista ja kesäpaikalta Lohjalta sekä  Lapista Pallakselta, Jerikseltä ja Tenojoelta, lapsuuteni El-Doradosta.

Näyttelyni Galleria Ulaanissa 1.8.-18.8.2007

Maailmalla tehdyt lukuisat matkat ovat päätyneet luonnoskirjoihin ja julkaisuiksikin asti tekstein ja kuvin. Maista erityisesti Japani on kiinnostanut  minua jo kauan. Myös Pariisi ja Lontoo ovat olleet matkakohteitani vuosien ajan.

DSC_0780

Juhani Katainen

juhani.katainen(at)kolumbus.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kuvia, arkkitehtuuria ja kirjoja